TT - čisticí vůz Lux s rotačním kartáčem SSF-09 / Lux-Modellbau 9735

Kód: 9735LU
Novinka
Značka: LUX-Modellbau
5 590 Kč
Bude vyrobeno
Možnosti doručení
k modelové železnici

Detailní informace

Detailní popis produktu

NOVINKA! Model čisticího vozu od f. LUX Modellbau s funkcí automatického zapnutí/vypnutí.

Vhodný po analog i digital s motorem Falhaber.

Odkaz WEB + Letáček v PDF

Zatím nevyrobeno a výrobce termín dodání stále o rok posouvá.

S řídicí elektronikou SSF-09 (funkce automatického spuštění / zastavení) a motorem Faulhaber.

Pomocí vozíku na broušení kolejnic TT můžete odstranit ...
uvízlé zbytky oleje a nečistot
usazeniny způsobené otěrem trakčních pneumatik
oxidové vrstvy na kolejnici, středním vodiči a kontaktním vodiči
... a dosáhnout tak
výrazně vyšší počet provozních hodin vozidel
bezpečný odběr proudu z kolejnice, středního vodiče a kontaktního vodiče
bezproblémový provoz

Plně funkční mobilní vozík na broušení kolejnic pro všechny kolejové a řídicí systémy TT byl speciálně vyvinut pro odstraňování uvízlých zbytků oleje a nečistot na kolejnicích. I nejjemnější nečistota na hlavě kolejnice může vést ke značnému narušení provozu.

Instalací inovativní a spolehlivé čisticí technologie do kolejového vozidla lze bez problémů vyčistit i obzvláště nepřístupné oblasti kolejového systému, jako jsou tunely, odstavné koleje a kolejové systémy kryté trakčním vedením. Výrazně se prodlouží bezúdržbový provoz vašich kolejových vozidel a dosáhne se bezpečného odběru proudu z kolejnice.

Vozík pro broušení kolejnic je napájen trakčním napětím a může být tažen nebo tlačen standardními trakčními vozidly. Nemá žádný pohon pro pohyb.

Vozidlo je vybaveno spřáhlem s těsným závěsem se spřáhlovou zásuvkou NEM 358. Napájení je zajištěno pomocí čtyřbodového sběrače. Čistící zařízení je poháněno odolným a bezúdržbovým motorem se zvonovou kotvou (Faulhaberm). Blok pohonu je zcela uzavřen, a je tak optimálně chráněn před znečištěním.

Inovativní řídicí elektronika SSF-09 (funkce automatického spuštění / zastavení) ve vozíku pro broušení kolejnic pracuje s orientací na pohyb. Při pohybu vozíku po poháněné dráze (tažené nebo tlačené lokomotivou) se automaticky zapne čisticí technologie. Pokud se pohybující se aktivovaný čisticí vozík zastaví (např. signální stop), čisticí technologie se automaticky vypne. Úklidový vozík lze použít v analogově i digitálně řízených systémech.

Akumulátorová stanice, která je umístěna v čisticím vozíku a nabíjí se přes kolejové napětí, zajišťuje buffer motoru čisticí techniky v případě přerušení napájení na kolejích (např. v důsledku znečištění). Tímto způsobem zachováváme čisticí účinek brousicího vozíku i na krátkých úsecích trati bez proudu.

Radiálně působící vysokorychlostní čisticí technika se otáčí nad hlavou kolejnice a lze ji výškově nastavit pomocí šroubu. Vzhledem k uspořádání podvozků je brusný vůz obzvláště bezpečný pro jízdu v obloucích a výhybkách. Speciální zakřivení lešticích kotoučů zajišťuje optimální čisticí účinek i na komplikovaných drahách. Převážně měkké lešticí materiály se také mírně obtáčejí kolem hlavy kolejnice a čistí tak mimořádně kritickou vnitřní stranu hlavy profilu s co nejmenším statickým třením.

Obzvláště dobrá dostupnost čisticí technologie umožňuje velmi snadnou výměnu (obnovu) čisticích kotoučů. Vozík pro broušení kolejnic TT je standardně vybaven lešticími kotouči (č. výr. 9737). K čištění kolejnic jsou k dispozici různé materiály (viz příslušenství).

Jako sada příslušenství pro vozík na broušení kolejnic TT je k dispozici sběrač šrotu TT Fe 2 (č. výr. 9736). Slouží ke sběru železných nečistot (hřebíků, šroubů, třísek) v celé oblasti kolejí. U jazýčkových kontaktů lze sběrač šrotu Fe2 použít pouze v omezené míře.

 

Technické údaje:
Vozidlo bylo navrženo s ohledem na normy evropských modelových železnic a je chráněno patentem.
Vysavačový vůz TT lze používat se standardními půlvlnnými a pulzními ovladači.
Napájení 0-25 V DC
Aktuální spotřeba
max. napětí motoru
Uzavřená spojka se spojovací zásuvkou NEM 358
Hmotnost cca.
Výška nad horním okrajem kolejnice
Délka přes nárazníky
Šířka

Doplňkové parametry

Kategorie: čistící vozy, údržba trati
? Měřítko: TT
? Výrobce: LUX-Modellbau
V prodeji od: Novinka 2024

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: