ESU - dekodér SwitchPilot Servo V3.0 pro 8 serv, RailCom, OLED / ESU 51832

Kód: 51832ESU
Značka: ESU
1 395 Kč
Čeká se na další sérii
Možnosti doručení

nová verze s displejem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dekodér pro serva s displejem : SwitchPilot Servo v třetí verzi!

Přes tento dekodér lze servopohony ovládat i tlačítky, viz. manuál str. 26. Popis dekodéru v katalogu na straně 28 (verze 2016)

Servo dekodéry SwitchPilot 3 jsou optimalizovány pro stacionární použití ve vašem systému a mohou řídit až osm servopohonů. Aby se usnadnila poměrně těžkopádná konfigurace dekodérů magnetických předmětů, má SwitchPilot 3 Servo inovativní koncept ovládání, který se skládá z osvětleného OLED displeje a tří vstupních tlačítek.

Režimy
SwitchPilot 3 má více protokolů a lze jej použít s pracovními stanicemi podle systému Märklin® Motorola® (např. 6021, Central Station® nebo Mobile Station®), stejně jako s jiným centrálním systémem podporujícím DCC. Konfigurace může probíhat jak na hlavní koleji, tak na programovací koleji. Podporuje také funkci RailCom®.

SwitchPilot 3 může být napájen přímo z digitálního systému nebo z externího zdroje stejnosměrného nebo střídavého napětí. SwitchPilot 3 má osm výstupů pro ovládání servopohonů. Přitom může řídit tyto pohony tak přesně, že kromě přepínacích spínačů lze ovládat i jakékoli další sekvence pomalého pohybu. Servopohon SwitchPilot 3 má zabudované potlačení pulzu při zapnutí, aby eliminovalo nebo snížilo systémové záškuby serv při připojování napájecího napětí. Dále může být přerušeno napájení serva, aby se zabránilo „hučení“ u některých levných serv. Každé z osmi serv lze provozovat buď v „digitálním režimu“, nebo v „proporcionálním režimu“ zavedeném poprvé pomocí serva SwitchPilot 3: V digitálním režimu může servo spustit dvě koncové polohy „A“ a „B“ , v závislosti na spínací poloze na ovládacím panelu. Na servopohonu SwitchPilot 3 lze individuálně nastavit polohu obou koncových poloh a rychlost, kterou se servo pohybuje v požadovaném směru. Digitální režim je ideální pro přepínání spínačů nebo signálů, které by měly vždy zůstat v pevné poloze. V proporcionálním režimu se servo může pohybovat a zastavovat v jakékoli poloze v koncových polohách „A“ a B. Servo běží pouze po dobu, kdy ovládací panel vyšle povel. Pokud tlačítko uvolníte, servo se zastaví. Tímto způsobem lze zastavit servo v jakékoli požadované poloze. Rychlost serva lze nastavit individuálně. Proporcionální režim je ideální pro (vodní) jeřáby nebo brány motorového prostoru nebo pro jakékoli jiné aplikace, pro které jsou rovněž vyžadovány mezipolohy. U každého serva lze kromě koncových poloh a rychlostí otáčení určit, zda by se při dosažení konečné polohy mělo kývat. Dále lze ovlivnit generování serva pulzu tak, aby se přizpůsobilo různým servům na trhu, nebo lze jednotlivě vypnout napájení každého serva. Tímto způsobem jsou optimálně řízeny levné takzvané analogové serva i moderní digitální serva.

Analogový provoz
Servo SwitchPilot 3 lze použít jako speciální funkci bez digitálního ovládacího panelu: "ze připojit až 16 tlačítek pro přímé přepínání serv.

Servopohon SwitchPilot 3 lze flexibilně nastavovat buď na programovací dráze s ovládacími panely DCC, nebo na hlavní dráze pomocí POM („Programování na hlavní“), nebo jej lze také číst pomocí RailCom® CV. Na požádání se také dozví adresy přímo pomocí programovacího tlačítka. Nastavení je samozřejmě nejjednodušší u integrovaných OLED displejů a tří vstupních tlačítek: Všechna (!) Nastavení lze zkontrolovat přímo na dekodéru a na požádání je změnit. „Programování“ pomocí vaší centrály není nutné. Opravdu to nemůže být jednodušší. Pro aktualizaci firmwaru lze použít ESU LokProgrammer.

Stejně jako u našich lokomotivních dekodérů jsou výstupy serva SwitchPilot 3 chráněny proti přetížení. Chceme, abyste si svůj dekodér užívali co nejdéle.

Popis dekodéru na webu výrobce

Pouze originální návod!

+ Ukázka funkce přestavníků  +  nastavení serv od Němečka přes dekodér ESU na podobném dekodéru:

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Výhybkové a spínací dekodéry
? Měřítko: N, TT, H0
? Výrobce: ESU
ean: 4015615518228

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

ESU je především výrobce digitálních komponent, ale též vozidel v H0. Zboží se kvůli vysoké ceně dopravy objednává jednou za 2 měsíce, pokud se ale sejde dostatek objednávek, tak i hned. Např. při objednání lokomotivy z edice Engineering Edition se model expeduje od výrobce ihned. Dodací lhůta na drobné položky, které nejsou skladem může být jinak běžně 14-60 dnů. Při nákupu DCC komponent je většinou od 10 kusů sleva. Výrobky ESU nemají většinou od výrobce kompletní český manuál, proto poskytujeme jen základní manuál k provozu.

KATALOG DIGITAL ESU 2019/2020   +   KATALOG LOKOMOTIVY A VOZY ESU 2019

Odkaz na výrobce   Odkaz na letáky a katalogy