H0 - Traktor Bělorusko MTS-50, červená / Busch 51350

Kód: 51350BU
Značka: Busch
430 Kč
Dodání do 10-30 dnů
Možnosti doručení
k modelové železnici

Detailní informace

Detailní popis produktu

Minský traktorový závod (Minski Traktorny Zavod) byl založen 29. května 1946 a vyrábí zemědělskou a lesní techniku v Bělorusku. S 8-10% podílem na světovém trhu se společnost postupně stala jedním z největších světových výrobců zemědělské techniky a od roku 2005 zaměstnává téměř 20 000 lidí. Hlavní výrobek, Belarus, se vyváží do více než 60 zemí a je nejprodávanějším. Od založení společnosti byly vyrobeny více než tři miliony traktorů a více než 70 000 z nich bylo vyvezeno do NDR. Není divu, že traktor bylo možné najít téměř ve všech částech NDR. Velmi robustní univerzální zemědělský traktor typu MTS 50 se v Minském traktorovém závodě vyráběl od roku 1961. Traktor s výkonem 55 koní dosahoval maximální rychlosti 23 km/h a do NDR se dovážel především z Německa. Tři roky po zahájení sériové výroby MTS 50 následovala verze s pohonem všech kol MTS 52. Již v roce 1970 proběhla revize, která spočívala především ve zvýšení výkonu motoru na 60 k (44 kW), ale byl také namontován tlumič hluku a přepracována přední část traktoru. Za 24 let výroby bylo vyrobeno asi 1,25 milionu kusů obou modelů, v průměru asi 52 300 kusů ročně. Není divu, že traktor tohoto robustního typu lze na polích nebo v zemědělských podnicích potkat ještě dnes.

Doplňkové parametry

Kategorie: zemědělské stroje
? Měřítko: H0
? Výrobce: Busch
? Sklad u výrobce: skladem 16.4.24

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Odkaz na výrobce   Odkaz na letáky a katalogy

Výrobce autíček a příslušenství v H0, TT a N z Německa. Pod touto značkou se prodávají i vagóny v TT od bývalé firmy Lorenc.

Milovníci modelové železnice zde najdou mnoho zajímavých článků, které skutečně oživí železniční plán, protože u Busche je věnována největší pozornost i těm nejmenším detailům. Příslušenství je vhodné pro všechny rozchody a železniční systémy. Modelářské výrobky Busch se také hojně používají pro dioramata, fantasy světy, architektonické modely apod. - vždy, když je cílem co nejrealističtěji zobrazit přírodní scenérie ve zmenšeném měřítku.
Modely aut BUSCH v měřítku 1:87 jsou dokonalými replikami odpovídajících originálních vozidel. K dispozici je více než 400 typů z více než 100leté historie automobilů. Modely vozů Busch se objevují každý rok v různých variantách; díky tomu je sbírání zábavné a cenově dostupné. Naše miniatury v měřítku 1:87 vynikají rozmanitostí a kreativním designem. Neobvyklé potisky. Skutečnost nabízí tolik šablon, že pro vás vždy rádi vytvoříme umělecké dílo - umělecké dílo jako součást jedinečné sbírky nebo jako zvláštní detail na modelových dioramatech a výstavních exponátech.

V posledních desetiletích se na trhu objevilo mnoho výrobků Busch. V současné době působí společnost Busch v následujících oblastech:
Modelové světy - Více než 900 modelářských předmětů pro stavbu dioramat a jako příslušenství pro železniční modely, od levného práškového posypu až po technicky složité elektronické výrobky a počítačové programy.
Modely aut - Více než 400 různých typů a variant v měřítkách 1:87 a 1:160. Najdete zde širokou nabídku od prvního vozu Benz-Patent-Motorwagen až po současný model Smart.